Vermoeidheid uit je voeten

Ken je dat? Je hebt veel van je lichaam gevraagd, veel en hard gewerkt waardoor je in je lichaam pijn ervaart of erge vermoeidheid. Of misschien ervaar je door je werkt of thuissituatie veel stress, en negatieve emoties. Je krijgt blokkades in je lichaam en de energie kan niet meer ongeremd doorstromen.  

Als je niet naar je lijf gaat luisteren worden de klachten van kwaad tot erger. Dan wordt het tijd dat je hier verandering in gaat brengen.  

Een voetenmassage kan je hierbij helpen.  

Wat doet de massage met je? 

Voetenmassage werkt volgens een holistische geneeswijze, hiermee wil ik zeggen dat ervan uit wordt gegaan dat er een samenhang is tussen lichaam, geest en energie. Dit verklaart ook wat ik hierboven vertelde, waarom er meerdere blokkades kunnen ontstaan.  

In de voet zit je hele lichaam verweven. Al je organen, spieren en andere weefsels zijn gekoppeld aan energiebanen. Er worden tijdens de massage meerdere punten in de voet gestimuleerd, waardoor jij met je energie naar je voeten zakt. Je gaat dan letterlijk uit je hoofd en even vergeet te denken. Na de massage ervaar je meer helderheid en rust in je hoofd.  

Het verschil met een lichaamsmassage is dat ik bij voetenmassage bepaalde zones van het lichaam stimuleer, waardoor ik het zelf genezend vermogen van het lichaam aan wordt gezet. Ook kan ik gericht blokkades opheffen, door de punten te stimuleren waar jij klachten ervaart.  

De behandeling 

Je mag er zelf voor kiezen of je lekker wil liggen of liever iets rechterop wil zitten. Ik zal beginnen met een ontspanningsmassage van de voeten, onderbenen en knieĆ«n. Waarna ik over ga op het behandelen van de drukpunten.  

Als je zwanger bent kan ik je helaas in het eerste trimester niet masseren, hierna ben je van harte welkom voor een voetmassage, zonder de drukpunten.