Behandelingen

Behandelingen

Mijn massages worden over het algemeen omschreven als heerlijk. Een massage met veel gevoel, maar toch de stevigheid die nodig is.

Ik kan goed voelen wat er onder mijn handen gebeurt en zal hier zo nodig de massage op aanpassen. Zo krijg je een perfecte massage op maat.

Hoe lang is het geleden dat je eens heerlijk hebt genoten van een verwen moment voor jezelf dat ook nog eens goed is voor je ?? Volledig ontspannen raken, alle drukte vergeten en zijn in het hier en nu. Dat kan ik je bieden met deze massage.

Wat doet deze massage met je ?

Deze massage is bedoeld om in volledige ontspanning te komen.

Als er veel spanning in de je spieren zit door stress, drukte of een trauma kan een ontspanningsmassage je lichaam weer laten ervaren hoe het voelt om in ontspannen staat te zijn. Het tempo van deze massage is dan ook langzaam.

Ik vind het belangrijk dat je de massage krijgt die bij je past, daarom vraag ik tijdens de massage of de druk goed is. Mag het wat steviger kan je me dit altijd aangeven.

Tijdens een ontspanningsmassage wordt aangeraden deze in volledige stilte te ondergaan. De ademhaling wordt dan dieper, de spieren en pezen worden soepeler, het lichaam wordt beter doorbloed, afvalstoffen worden afgevoerd en er komt stilte in het hoofd.

De behandeling:

Ik vind het erg belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij me, en daarom geef ik altijd aan dat het ondergoed gewoon aan kan blijven. Ik houdt rekening met je privacy en kuisheid.

Bij een ontspanningsmassage van 90 minuten zal ik de rug/nek, benen aan de voor en achterkant, voeten, armen , handen en gezicht masseren. Bij een massage van 60 minuten wordt in overleg een onderdeel naar keuze weggelaten. 

Het wordt aangeraden een massage te nemen van minimaal 60 minuten, voor echt volledige ontspannen kan je 90 minuten boeken. Bij vragen kun je me altijd een bericht sturen.

Heb jij regelmatig last van hoofdpijn? Dan is het goed mogelijk dat je spanninghoofdpijn ervaart. Spanningshoofdpijn ontstaat vaak door overspanning van bepaalde spieren. Deze spieren trekken als het ware aan je hoofd, waardoor er een soort ‘band om je hoofd’ gevoel ontstaat.

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van spanningshoofdpijn. Emotionele problemen verhogen de spanning in het lichaam.

Hoofdpijn dat veroorzaakt wordt door (spier) spanning uit de nek is met een massage goed te behandelen.

Wat doet deze massage met je?

Bij de hoofpijnmassage zal ik drukpunten, spieren, maar ook de aanhechtingspunten behandelen, die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Hierdoor worden blokkades opgeheven en kan de energie weer doorstromen en zal de spanning afnemen. Vaak tijdens de behandeling kan door jezelf worden waargenomen vanuit welke spier de hoofdpijn ontstaat. Deze spieren krijgen dan extra aandacht.

De behandeling.

De onderkleding kan in dit geval aanblijven en ook de BH mag aanblijven. Ik zal ervoor zorgen dat je het lekker warm en comfortabel is door een deken over je heen te leggen. We starten liggend op de buik zodat ik de bovenrug, schouders en nek goed kan behandelen.

Hierna draai je om en zal ik de borstspier, nek , gezicht en hoofdhuid masseren.

Goed om te weten is dat je hoogstwaarschijnlijk met 1 behandeling niet van je klachten af bent. Het is aan te raden om minimaal 3 behandelingen kort achter elkaar te nemen. Na die behandelingen kan je resultaat waarnemen.

Echter zijn er meerdere soorten hoofdpijn en niet alles is te behandelen met een hoofdpijnmassage. Ik zal dan ook samen met je gaan kijken waar de klachten wellicht vandaan kunnen komen om zo de oorzaak aan te kunnen pakken.

Ken je dat? Je hebt veel van je lichaam gevraagd, veel en hard gewerkt waardoor je in je lichaam pijn ervaart of erge vermoeidheid. Of misschien ervaar je door je werkt of thuissituatie veel stress, en negatieve emoties. Je krijgt blokkades in je lichaam en de energie kan niet meer ongeremd doorstromen.  

Als je niet naar je lijf gaat luisteren worden de klachten van kwaad tot erger. Dan wordt het tijd dat je hier verandering in gaat brengen.  

Een voetenmassage kan je hierbij helpen.  

Wat doet de massage met je? 

Voetenmassage werkt volgens een holistische geneeswijze, hiermee wil ik zeggen dat ervan uit wordt gegaan dat er een samenhang is tussen lichaam, geest en energie. Dit verklaart ook wat ik hierboven vertelde, waarom er meerdere blokkades kunnen ontstaan.  

In de voet zit je hele lichaam verweven. Al je organen, spieren en andere weefsels zijn gekoppeld aan energiebanen. Er worden tijdens de massage meerdere punten in de voet gestimuleerd, waardoor jij met je energie naar je voeten zakt. Je gaat dan letterlijk uit je hoofd en even vergeet te denken. Na de massage ervaar je meer helderheid en rust in je hoofd.  

Het verschil met een lichaamsmassage is dat ik bij voetenmassage bepaalde zones van het lichaam stimuleer, waardoor ik het zelf genezend vermogen van het lichaam aan wordt gezet. Ook kan ik gericht blokkades opheffen, door de punten te stimuleren waar jij klachten ervaart.  

De behandeling 

Je mag er zelf voor kiezen of je lekker wil liggen of liever iets rechterop wil zitten. Ik zal beginnen met een ontspanningsmassage van de voeten, onderbenen en knieën. Waarna ik over ga op het behandelen van de drukpunten.  

Als je zwanger bent kan ik je helaas in het eerste trimester niet masseren, hierna ben je van harte welkom voor een voetmassage, zonder de drukpunten.  

Door de goede effecten die een voetenmassage heeft op je immuunsysteem, is het aan te raden minimaal 1x per maand een behandeling in te plannen. Als de R in de maand is heeft je immuunsysteem het een stuk zwaarder en daarom kan je er dan voor kiezen om voor 4 of 5 weken achtereen 1x per week te komen.  

Indiase hoofdmassage:  

Deze massages vorm komt zoals de naam al verklapt uit India. Al duizenden jaren wordt dit toegepast, voornamelijk als voorbereiding voor het huwelijk. Door het werken met bepaalde oliën werd het haar sterker, voller en ook haaruitval werd daarmee tegen gegaan.  

In mijn praktijk pas ik deze massage toe als er met name veel stress in en spanning in de nek en schouders zit. Bij de Indiase hoofdmassage wordt er met zal ik met behulp van stevige en zachte grepen ervoor zorgen dat blokkades worden opgeheven en de spanningen die zich hebben opgehoopt, verlichting krijgen.  

de schedel zit vol met zenuwuiteinden waardoor deze bijzonder gevoelig is voor aanraking. Hierdoor werkt het uitermate kalmerend en ontspannend. De effecten van deze massage merk je niet alleen fysiek, maar werkt ook geest verhelderend. Dit komt doordat het hoofd het centrum van het hele zenuwstelsel is.  

Behandeling: 

In tegenstelling tot rest van mijn massages, zal je bij de Indiase Hoofdmassage zitten op een stoel. Schouders, nek, hoofd en gezicht worden gemasseerd.  

Heb je na de massage nog een afspraak staan? Dat is in dit geval niet handig. Je haren zullen niet meer mooi in de plooi zitten na afloop van de massage. De olie kan ik voor de haren achterwege laten als de wens daar is.  

De duur van deze massage is ongeveer 45 minuten 

Je kan het contactformulier invullen, dan stuur ik je via de mail de vragenlijst!