Hoofdpijnvrij

Hoofdpijn vrij zijn

Heb jij regelmatig last van hoofdpijn? Dan is het goed mogelijk dat je spanninghoofdpijn ervaart. Spanningshoofdpijn ontstaat vaak door overspanning van bepaalde spieren. Deze spieren trekken als het ware aan je hoofd, waardoor er een soort ‘band om je hoofd’ gevoel ontstaat.

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van spanningshoofdpijn. Emotionele problemen verhogen de spanning in het lichaam.

Hoofdpijn dat veroorzaakt wordt door (spier) spanning uit de nek is met een massage goed te behandelen.

Wat doet deze massage met je?

Bij de hoofpijnmassage zal ik drukpunten, spieren, maar ook de aanhechtingspunten behandelen, die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Hierdoor worden blokkades opgeheven en kan de energie weer doorstromen en zal de spanning afnemen. Vaak tijdens de behandeling kan door jezelf worden waargenomen vanuit welke spier de hoofdpijn ontstaat. Deze spieren krijgen dan extra aandacht.

De behandeling.

De onderkleding kan in dit geval aanblijven en ook de BH mag aanblijven. Ik zal ervoor zorgen dat je het lekker warm en comfortabel is door een deken over je heen te leggen. We starten liggend op de buik zodat ik de bovenrug, schouders en nek goed kan behandelen.

Hierna draai je om en zal ik de borstspier, nek , gezicht en hoofdhuid masseren.

Goed om te weten is dat je hoogstwaarschijnlijk met 1 behandeling niet van je klachten af bent. Het is aan te raden om minimaal 3 behandelingen kort achter elkaar te nemen. Na die behandelingen kan je resultaat waarnemen.

Echter zijn er meerdere soorten hoofdpijn en niet alles is te behandelen met een hoofdpijnmassage. Ik zal dan ook samen met je gaan kijken waar de klachten wellicht vandaan kunnen komen om zo de oorzaak aan te kunnen pakken.